Hozzávalók:
Bodzavirág dzsem ( zselé )
1 adaghoz.
20-25 bodzavirág (csak a feje,vastag szárát levágni )
30 dkg cukor ( ízlés szerint )
2 db citrom
1 vanilia rúd ( belseje kikiparva )
3-4 db alma ( sűrítésnek )
5 dl víz
2 db Dzsemfix 3: 1
*
Elkészítés:
A bodzavirágot megmosva,a citromot felkarikázva egy éjszakára hűtőbe tenni ázni,a vízmennyiséggel.
Másnap a citromokat jól kinyomkodni,a továbbiakban nincs rá szükség. ( limonádéba még jó )
Az almákat megkell hámozni és lereszelni.(nemkell kinyomni a levét)
A bodzavirágot a citromos vízzel forrald fel,majd szürd át,hogy a virágok ne maradjanak benne.
Ezután add hozzá a cukorral elkevert dzsemfixet,és a reszelt almát.Főzd lassú tüzön kb 5 percig.
Tedd üvegekbe,forditsd fejre pár percre az üvegeket,majd szárazdunszba míg ki nem hül.
Ha maradt még virágod,díszítésképpen tehetsz az üvegekbe,de csak a szirmokból,a szárát ne.