Hozzávalók:
Bodzavirág szörp:
30 bodza virág
1 kg cukor
1 evõkanál citromsav
5 liter víz
*
Elkészítés:
A bodzavirágot kissé lerázzuk,hogy a bogarak elhagyják, majd egy 5 literes üvegbe tesszük.A vizet felforraljuk a cukorral és a citromsavval. Majd kicsit hûlni hagyjuk. Ha kb. 10 perc elteltével ráöntjük a bodzavirágra. Összekeverjük majd lefedjük egy kistányérral és 24 órára állni hagyjuk. Közben 3-4 alkalommal megkeverjük. Majd leszûrjük és hûtõbe tesszük. Tartósító nem kel bele mert így egészséges és friss. Hígítva isszuk elõbb felesbe kel hígítani majd ahogy áll már több víz kel bele. Lehet citrom karikákat vagy mentát hozzátenni hígításkor és akkor egy kellemes limonádé lesz belõle.
Az elkészített bodzaszörpöt félliteres mûanyag üvegekbe kiadagolva a fagyasztóba el lehet tenni télire is.
Bodzavirágot fagyaszthatjuk is és akkor télen frissen készítünk belõle szörpöt. Lehet szárítani is teája nagyon jó megfázásos hurutos megbetegedéseknél, de élvezeti teaként is iható.