Hozzávalók:
Bodzavirág, minél több, annál finomabb lesz, de minimum 30 nagy tenyérnyi kell.
6 l víz
4 kg cukor
5 citrom karikázva
1 cs Haas Szörptartósító
*
Elkészítés:
A vizet felforralom, hozzáadom a cukrot, és újra forralom, vagyis szirupot főzök.
Kiveszek egy kis pohárkányit, és abban feloldom a Haas Szörptartósítót, majd a szirupba öntöm. Jól elkeverem és hagyom teljesen kihűlni a szirupot.
Közben egy tálba teszem a bodza virágokat, a citromkarikákat.
Mikor a szirup kihűlt, ráöntöm a virágra, lefedem a tálat, és 4 napot hagyom állni, közben néha megkeverem.
Négy nap után leszűröm, és jól kimosott üvegekbe töltöm, légmentesen lezárom, és mehet végleges helyére.
A bodzavirágokat nem mossuk meg, mert akkor a lényeg, az értékes virágpor elveszik belőle.