Hozzávalók:
30-35 db bodzavirág (nem kell megmosni!)
1,5 kg kristálycukor
2,5-3 l víz
4 db kezeletlen, megmosott citrom
*
Elkészítés:
A bodzavirágokat mosatlanul egy edénybe tesszük, virággal lefelé. Nem kell megmosni, mert a virágport is kimossuk belőle. Aki nagyon bogaras az egy kicsit megrázogathatja, hogy a kis bogárkák kiessenek belőle, de a végén úgyis leszűrjük.
2 db citromot felkarikázunk és a virágra rendezzük. Ráöntjük a vizet 2,5 vagy 3 litert, attól függ mennyit szeretnénk. Én 2,5 l vízzel készítettem. 24 órán át állni hagyjuk. Néha meglehet egy kicsit keverni, de nem szükséges.
Másnap leszűrjük, hozzáadjuk a cukrot, és felforraljuk. 30-35 percig kevergetve főzzük. Forrjon, de ne teljes lángon. Félidőnél, tehát kb. 15 perc után hozzáadjuk a maradék 2 citromot felkarikázva.
Jól kimosott üvegbe töltjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.
Ízlés szerint vízzel hígítva fogyasztjuk.
Fogyasszátok egészséggel!