Bodzás szilvalé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Bodzás szilvalé

Recept leírás:

Hozzávalók:

1.5 kg tisztított bodzabogyó, 2.5 kg szilva magozva, 80 dkg cukor, 1.5 liter víz, tartósító

*

Elkészítés:

A bodzát leöntjük úgy vízzel, hogy 3 ujjnyival elfedje, majd addig fõzzük míg puha lesz. Kihûtjük és leszûrjük a levét de paszírozzuk. A bogyókat felhasználjuk lekvárnak. Aszilvát gyümölcscentrifugán átnyomjuk és levet fazékba öntjük. Összekeverjük a bodzalevet, szilva levet ami 1.5-1.5 liter ehhez adunk 1.5 liter vizet és 80 dkg cukrot. Majd feltesszük fõni, vigyázzunk mert ha felfort képes kifutni így õrizzük. Forrás után még 15 percig kevergessükmajd zárjuk el a hõforrást. Tegyünk bele 1 teáskanál tartósítót és forrón tegyük az elõre kifertõtlenített üvegekbe. Szárazdunsztban hagyjuk kihülni.
Ez egy nagyon finomés egészséges rostos üditõ télen, amit lehet egy kicsit higítani is.
Az üvegeket én alaposan elmosom és a végén borkénnel higított vízzel öblítem át õket.

Bodzás szilvalé

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bodzás szilvalé

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!