Hozzávalók:
Bodzavirág, minél több, annál finomabb lesz, de minimum 10 nagy tenyérnyi kell.
3 l víz
30 dkg gyümölcscukor (fruktóz)
2 citrom karikázva, vagy ha van a fagyasztóban lefagyasztva citromlé és szárított citromhéj is van, az is megfelel. Én is ezt tettem, mert a szörphöz elfogyott a friss citrom.
1 cs Haas Szörptartósító
*
Elkészítés:
A vizet felforralom, hagyom langyosra hűlni, majd belekeverem a gyümölcscukrot és a Haas Szörptartósítót. Hagyom teljesen kihűlni.
Közben egy tálba teszem a bodza virágokat, a citromkarikákat vagy a fagyasztott citromlevet, szárított citromhéjat.
Mikor a szirup kihűlt, ráöntöm a virágra, lefedem a tálat, és 2 napot hagyom állni, közben néha megkeverem.
Két nap után leszűröm és jól kimosott üvegekbe töltöm, légmentesen lezárom, és mehet végleges helyére.