Hozzávalók:
11evőkanál kristálycukor,
4tojássárgálya
11evőkanál olaj
15evőkanál tej,
2evőkanál kakaó
15evőkanál liszt
1csomag sütőpor
0.5kgtúró
4evőkanál dara
1tojás
20dkg kristálycukor
1csomag vaniliáscukor
*
Elkészítés:
11 evőkanál kristálycukrot 4tojássárgályával habosra keverem,hozzá teszem 11evőkanál olajat,15evőkanál tejet,2evőkanál kakaót,15evőkanál lisztel elkevert 1csomag sütőport,majd ehez az egészhez hozzá keverem a felvert tojásfehérjehabot.Vajjal kikent és kilisztezett tepsibe teszem.Majd a túrót elkeverem:darával,1tojással,20dkg kristálycukorral,1csomag vaniliáscukorral,és ebből gombócokat formállok (ha tapad nedves kézzel) a gombócokat a tepsibe elkent trésztára potyogtatom úgy,hogy mindenhova szétt szórom. Ezek a gombócok lesüllyednek a tésztában de nem kell megilyedni mert az nem baj. 180 fokon 35-45 percig vagy tűpróbáig sütöm. A túróba lehet tenni aki szereti reszelt citromhéjjat is. Ha megsült kiveszem 10-15 perc pihentetés után felszeletelem,tálcára helyezem a szeleteket és tetszés szerint megszórhatom porcukorral is. Tálalom.


