Hozzávalók:
2 tojás
5 evőkanál cukor (10 dkg)
5 evőkanál olaj
7 evőkanál tej
4 evőkanál rétes liszt
3 evőkanál sima liszt
1 evőkanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
1 vaníliás cukor
Túrós foltok:
25 dkg túró
4 evőkanál cukor (8 dkg)
1 vaníliás cukor
reszelt citromhéj
2 evőkanál rétes liszt
*
Elkészítés:
tepsi méret: 17*23 cm
A túrót áttörjük (villával), beletesszük a cukrot, vaníliás cukrot, összekeverjük, majd a lisztet is. A tészta összeállításáig állni hagyjuk.
A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd az olajjal, tejjel, a kétféle liszttel (amibe belekevertük a sütőport), a vaníliás cukorral és a kakaóval (ebben a sorrendben) összekeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük (kevés sóval), és beleforgatjuk a masszába.
Sütőpapírral bélelt – lisztezett/vajazott, margarinozott – tepsibe öntjük.
A túrós masszából kanállal, „foltokat” teszünk a kakaós tetejére. (Én most elnagyoltam, de szép kicsi „pöttyökkel” még mutatósabb.)
Előmelegített, 180 fokos sütőben, 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba). – Kivesszük a tepsiből, lehúzzuk a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.
Tetszés szerint szeleteljük. – 12 szelet
Megjegyzés: Az eredeti recept, Szakács: Liza-itt található, amit 2 személyre alakítottam, némi változtatással, többek között a búzadara helyett rétes liszt került a túróba, krémesebb tőle, és kihagytam a tojást.
Elkészíthető nagyobb adagban: dupla mennyiséggel és közepes méretű tepsiben.
(Recept variáció)