Hozzávalók:
4 tojás
11 ek cukor
11 ek étolaj
15 ek tej
15 ek liszt
2 ek kakaópor
1 cs sütőpor
túrós részhez:
50 dkg túró
2 ek búzadara,
1 tojás
15 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
*
Elkészítés:
A tojássárgáját a cukorral habosra keverem és hozzáadom a többi hozzávalókat, legvégül a keményre felvert tojásfehérjét. Papírral kibélelt közepes nagyságú tepsibe öntöm.
A túrós részhez a hozzávalókat összekeverem és kiskanál segítségével a tészta tetejére szaggatom. Ez a gombóc lesüllyed, ami nagyon mutatóssá teszi a sütit. Előmelegített közép meleg (170-180 fokos) sütőben 25-30 percig sütöm.
Az utóbbi időben sütőpor helyett szódabikarbónát szoktam használni. A túróba citromhéjat is reszelek.