Hozzávalók:
Használunk: egy 2.5 dl-s bögrét, evőkanalat,és turmixgépet.
Piskóta:
2 tojás
2 pohár liszt
1 pohár cukor
1 pohár tej
1 csomag sütőpor
fél pohár étolaj
2 evőkanál kakaópor
Fehér rész:
50 dkg túró
4-5 evőkanál cukor
1 tojás
1 evőkanál liszt
fél citrom reszelt héja
*
Elkészítés:
a fehér túrós rész anyagait összekeverjük(egy kicsit turmixoljuk),és a tészta részt is külön edényben ugyanígy összekeverjük. Kizsírozott,kilisztezett tepsibe oszlatjuk el a kakaós piskóta részt 23 x 30 cm-s tepsibe,majd evőkanállal 12 részre osztva tegyük rá a túrós részt.(ez 4 x 3-ra jön ki)
Előmelegített sütőben 170 fokon 20 perig,majd 150 fokon 10 percig sütjük.
Megjegyzés: 12 részre vágom kockára ,majd a kockát félbe vágva 3 szögre így mutatós lesz.
Természetesen a cukorbetegek használják a saját édesítő szerüket ! Mazsolát is tehetünk a túróba,ha valaki szereti.