Hozzávalók:
3 tojás
3 evőkanál víz
6 evőkanál kristálycukor
1 vaníliás cukor
5 púpos evőkanál grízes liszt
1 mokkáskanál sütőpor
2 evőkanál kókuszreszelék
5 dkg mazsola
1 evőkanál kakaó
*
Elkészítés:
tepsi méret: 18*24 16 szelet
A cukrot a tojások sárgájával, vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sütőporos lisztet. Majd a kókuszreszeléket és a mazsolát.
A tojásfehérjéket (pici sóval) kemény habbá verjük. Beleforgatjuk a masszába.
Felét cikk cakkban beleöntjük a sütőpapíros (vagy vajazott, lisztezett) tepsibe. A maradék anyagba belekeverjük a kakaót, és ráöntjük, ugyancsak cikk cakkban a sárga masszára. Villával kicsit eligazítjuk.
Előmelegített forró sütőbe tesszük, 5 perc múlva mérsékeljük 180 fokra.
Kihűlés után hosszúkás szeletekre vágjuk.
(Saját recept)