Hozzávalók:
1kg birskörte/meghámozva,felkockázva/+a héja és magháza megfőzve,paszírozva
30-40dkg bio nádcukor
1 bio citrom leve
késhegynyi őrölt fahéj
késhegynyi őrölt szegfűszeg
*
Elkészítés:
A körtéket alaposan megmossuk,meghámozzuk,magházukat kivesszük,és kb1,5cm-es kockákra aprítjuk.A citrom levével lecsurgatjuk,félretesszük.
A magházat,és a héjat feltesszük főni,annyi vízben ami ellepi.Sűrűsödésig főzzük.
Közben a körtekockákra 2dl vizet öntünk,és ezt is főni tesszük.A magház és a héj besűrűsödött elegyét átpaszírozzuk,és a körtéhez adjuk,fűszerezzük a fahéjjal,és a szegfűszeggel.
Amikor már forró,ráöntjük a cukrot,és 10-15 percig főzzük,fórrón üvegekbe töltjük,lekötjük,szárazdunsztba tesszük,és 1-2 napig elfelejtjük.Fontos,hogy mivel nincs tartósító benne,kifőzött üvegekbe rakjuk!