Birsalmasajt ahogy én készítem.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

300

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Birsalmasajt ahogy én készítem!
2kg. birsalma püré,1,60dkg. cukor. dió, mandula izlés szerint.

*

Elkészítés:

A birsalmákat többszörösen bő vízben megmossuk, a magházat és a hibás részeket eltávolítjuk. Nem hámozzuk meg cikkekre vágjuk és kevés vízben puhára főzzük. A levét leöntjük és bot mixerrel pürésítjük. A masszát lemérjük és kg.-ként 80. dkg. cukorral állandó keveréssel  sűrűre főzzük. A massza akkor  jó ha keverés közben egy pillanatra meglátjuk a lábas alját ez a művelet KB. 4-5 órai főzést igényel. Kevés masszát a tányérra teszünk és ha, hamar megdermed. Ízesíthetjük dióval, szeletelt mandulával vagy pirított napraforgó maggal. Hideg vízzel kiöblített formákba tesszük, és másnap kiszedjük a formákból sütő papírra tesszük és szellős helyen  KB. egy hétig mindennap megforgatjuk. Amikor jól megszikkadt akár évekig is eláll.

Birsalmasajt ahogy én készítem.