Birsalmasajt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

scarlett69

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

060

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A birsalmákat felhasználás előtt le kell tisztítani: a piheszőröket konyharuhával dörzsöljük le, majd alaposan mossuk át.
vágjuk ketté, vagy negyedeljük fel a megmosott héjas birsalmákat.
Tegyük a darabokat egy nagy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy épphogy ellepje.
Főzzük puhára, majd szűrjük le.
A puhára főzött darabokról húzzuk le a héjat, vágjuk ki a magházat és botmixerrel vagy turmixban pürésítsük.
A birsalma masszát tegyük vissza a fazékba és öntsük hozzá a citromlevet, hogy ne színeződjön el, majd adjuk hozzá a cukrot is.
Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Hűtsük szobahőmérsékletűre.
Öntsük fóliával bélelt őzgerincformába.
Száraz, hűvös helyen tároljuk két napig, majd ha a teteje megszilárdult, borítsuk ki sütőpapírra, hogy a másik oldala is tudjon szikkadni.
Minimum két hétig hagyjuk tovább megszilárdulni, közben időnként forgassuk át, hogy minden részét érje levegő, különben befülled és penészesedik.