Birsalma-sajt

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

4

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Birsalma-sajt

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Birsalma, cukor, dió

*

Elkészítés:

A birsalmákat meghámozzuk, kettévágjuk és feltesszük főni annyivizben hogy ellepje. Nem kell megpucolni az almákat!  Ha megfőtt az almánk akkor leszürjük és megmérjük. Egy másik lábasban  feltesszük főni a szirupot : amennyi kg alma annyiszor 😯 dkg cukor és minden kg cukorhoz 2 dc viz. Ha gyöngyözik a lábas szélén a szirup akkor beleöntjük  a mixelt almát – én nem mixeltem, mert nagyon jól szétfőtt – és forrástól számitva 17 percig főzzük. Ha készen van, hideg vizzel kiüblitett formába öntjük , tehetünk bele diót, mandulát is,és hagyjuk megszilárdulni. A megszilárdult sajtot kivesszük a formából és pár napig hagyjuk száradni.
Jó étvágyat hozzá.