Birsalma lekvár.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

Birsalma lekvár
2kg.birsalma püré, 60dkg. cukor, 1mk. NÁTRIUM_BENZOÁT.

*

Elkészítés:

A birsalmákat bő vízben megmossuk, a magházat és a hibásrészeket eltávolítjuk. Nem hámozzuk meg! Cikkekre vágjuk és kevés vízben puhára főzzük, a levét leöntjük és pürésítjük. A masszát megmérjük és KG-ként 30dkg. cukorral,  húsz percig főzzük. A főzés befejezése előtt kevés Nátrium –BENZOÁT hozzá adásával tartósítjuk. Üvegekbe rakjuk és másnapig száraz dunsztba hagyjuk.

Birsalma lekvár.