Hozzávalók:
Birsalma krémleves.
Hozzávalók.
1 nagy üveg birsalma befőtt.
1, kispohár tejfel.
Csipet só, őrölt fahéj, őrölt gyömbér,
2-3, menta levél,
kevés tejszín és mazsola .
1-2, ek. Cukor.
*
Elkészítés:
Elkészítés.
A birsalma befőttet bot mixerrel pürésítjük. Feltesszük főni. A kispohár tejfelt egy tálba kiöntjük és kézi habverővel simára keverjük, hozzá adunk egy dcl. Meleg vizet ezzel is tovább keverjük szép simára. Majd behabarjuk a birsalma pürét. Ha szükséges leves állagúra hígítjuk. Ízesítjük 2-3. menta levéllel őrölt fahéjjal, gyömbérrel, kevés cukorral és össze forraljuk. Tálalásnál tejszínhabot és mazsolát adunk hozzá.
Elkészítés 15 perc.
Jó étvágyat kívánok.