Birsalma ivólé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Marcsi64

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

1

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Birsalma ivólé

Recept leírás:

Hozzávalók:

birs főzőlé (nekem ez 4 liter volt)
1,5 l víz
1/2 l citromlé
1 cs. citromsav (Dr. Oetker 10 gr-os)
kicsi, kb. 1 mk. borkősav
egy fél cs. Nátrium- benzoát (Dr. Oetker 8 gr-os)

*

Elkészítés:

Mivel a birsalmát a sajtkészítés előtt meg kell főzni, így az értékes főzőlét is felhasználtam.
(http://marcsiboszorkanykonyhaja.blogspot.hu/2012/09/birsalmasajt.html)
Mivel elég sok birssel dolgoztam, a tiszta főzőlé 4 liter lett.
Felforraltam, a habot leszedtem. Öntöttem hozzá 1,5 liter vizet és 1 kg cukrot. Ezzel is felforraltam és a forrástól számítva 10 percig lassan főztem.
Az esetleges habot itt is leszedtem.
Miután jól kiforraltam, a tűzről levéve, hozzáadtam a citromlét és a tartósítókat, majd jól kimosott szörpös üvegekbe töltöttem az ivólét.
Lezártam a tetőkkel és 5 percre fejre állítottam az üvegeket.
Visszaforgatva száraz dunsztba kerültek, ott kell teljesen kihűteni.
Miután kihűltek mehetnek a polcra.

Birsalma ivólé

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Birsalma ivólé

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!