Hozzávalók:
4 kg birsalma
1 kg alma (én Mutsu almát tettem hozzá)
1 cs. Haas Befőtt tartósító utasításon levő hozzávalókkal
*
Elkészítés:
A birset és az almát jól megmossuk, megpucoljuk, magházát eltávolítjuk.
Négybe vagy nyolcba vágjuk, de tetszés szerint vékonyra is szeletelhetjük.
Citromos vízbe tesszük, hogy ne nagyon barnulhassanak meg a gyümölcsök.
A tartósítót elkészítjük az utasítása szerint.
Mikor forr, kis adagonként beletesszük a gyümölcsöt, gyöngyözésig bent hagyjuk, majd kiszedjük a Tálalómesterbe, amiben bent a szűrő része is.
Kimosott, csírátlanított üvegekbe rakjuk az átmelegített gyümölcsöt.
Mikor minddel végeztünk, a levet újra forraljuk és rámerjük az üvegekben levő birsre.
Légmentesen lezárjuk a tetővel az üvegeket, és minimum 5 percre fejre állítjuk őket.
Miután visszaforgattuk, mehetnek is a helyükre, nincs szükségünk dunsztolásra.