Birkagulyás bográcsban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

viki

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Nehéz

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Birkagulyás bográcsban:
2kg bárányhús (birkalapocka )
4 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 db zöldpaprika
2 kis db paradicsom
2kg burgonya
2 teáskanál köménymag (örölt)
2 ek fűszerpaprika (púpozott)
só ízlés szerint
Vegeta ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint(örölt)
2 ek olaj

*

Elkészítés:

Elkészítés:
Készítsük elő a húst. A vastagabb faggyús részeket távolítsuk el egy éles kés segítségével, majd a csontokról fejtsük le a húst. Ezútán kockázzuk fel kisebb, kb. 1,5 cm-es darabokra. Lényeges, hogy az összes faggyút ne távolítsuk el, mert a hús elvesztijellegzetes ízét.A zöldségeket aprítsuk fel a pörkölteknélmegszokott módon, amennyiben a zöldpaprika túlságosan erőslenne, távolítsuk el az erejét. A burgonyát kockázzuk fel a húshozhasonló méretűre, és felhasználásig tegyük vízzel töltött tálba. olajat hevitúnk és  a felaprított hagymát megdinszeljük. Amikor a hagyma már aranyszínű, akkor adjuk hozzá a fűszerpaprikát. Kezdők ilyenkor vegyék le az edényt a láng fölül, nehogy a paprika megégjen. A paprika felhabzását követően öntsünk kevés vizethozzá, és forraljuk fel. Ezt követően hozzátehetjük a daraboltbirkacsontokat, melyeket sózzunk meg alaposan, az aprítottzöldpaprikát, legvégül pedig a darabolt paradicsomot. Ha a paradicsom kellőképpen szétfőtt, és visszapirult az alap zsírjára, akkor kész van. Adjuk az alaphoz a felkockázott húst. Ízesítsüksóval és a fűszerekkel, zúzott fokhagymával, majd kis lángonlassan főzzük. Legjobb a saját levében párolni, amit a só hatásáraenged ki magából a hús. Ha ez nem lenne mégsem elegendő, abban az esetben apránként adjunk hozzá kevés vizet vagy alaplevet.Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a leszűrtburgonyakockákat, öntsünk hozzá annyi vizet, amennyi jól ellepi, majd főzzük készre a levest.Ha a burgonya és a hús is megpuhult, a leves elkészült.