Birka pörkölt bográcsban

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

viki

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

180

Nehézség

Nehéz

Birka pörkölt bográcsban

Birka pörkölt  bográcsban

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Birka pörkölt bográcsban:
10 kg birkahús
2,5 kg hagyma
20 dkg füstölt szalonna
10-12 gerezd fokhagyma
4-5 paradicsom
4-5 zöldpaprika
1 db csípős paprika
4 kanál őrölt pirospaprika (édes)

vegeta
őrölt bors
1 dl száraz vörösbor

*

Elkészítés:

A szalonnát csíkokra vágjuk, zsírját kisütjük. A nagyobb darabokra vágott vöröshagymát a fokhagymával együtt megdinszteljük, majd a paprikát is meg a paradicsomot is kockára vágjuk és bele rakjuk és dinszelem utána  a birkahúst hozzáadva addig pirítjuk, míg a hús elfehéredik. Az sem baj, ha néhol kicsit meg is pörkölődik (azért pörkölt). Sózzuk, borsozzuk, vegeta  és piros paprikát rakunk bele és csak annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Lassú tűzön sokáig főzzük.
Csípős paprikát ízlés szerint tegyünk bele.
Többször kóstoljuk meg!
Ha úgy érezzük, már majdnem megfőtt, a vörösborban elkeverjük, és a pörköltre öntjük. Kevéssel a főzés vége előtt,amikor a hus már kész akor a  krumplit meg pucolni nagyobb hasábbra vágni és bele rakjuk a pörköltbe és fözni adig mig a krumpli meg nem fölt.
Tálaláskor vékony karikára vágott hagymát, újhagymát, csípős paprikaszeleteket kínáljunk, külön tányéron. Mindenki kedvére ízesítheti.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Birka pörkölt bográcsban