Hozzávalók:
0,5 l langyos víz
3 tk. BIO Himalaya kristálysó
1 mk. cukor
1 cs. BIO szárított élesztő
1 ek. Oliva olaj
500 gr. BIO Búzafinomliszt (BL55)
310 gr. BIO Tönkölybúza fehérliszt
*
Elkészítés:
A Tupperware Duplafalu, ablakos kelesztőbe beleöntöm a langyos vizet, beleteszem a sót, cukrot, olajat, liszteket, majd az élesztőt.
Robotgép dagasztó karjával összedolgozom a tésztát.
Lezárom a kelesztő edényt és kb. 25 perc alatt megkelesztem. Az ablakon keresztül figyelemmel tudom kísérni a tészta kelését.
2 literes UltraPlusz vagy Ultra Pro edényt olvasztott margarinnal vékonyan kikenek és lisztezem.
Miután megkelt a kenyértészta a Szilikon keverővel átdolgozom a tésztát, és a sütő edénybe teszem.
Éles késsel két helyen átlósan bevágom.
Ebben az edényben nem szükséges vízzel megkenni a kenyér tetejét, és nem kell a sütőbe vízzel teli tálat tenni, ugyanis a kenyeret fedő alatt sütjük végig, így a pára adott az edényben.
A tetőt a sütés végéig az edényen hagyjuk, szépen megpirul a teteje is.
A sütési idő 50-60 perc, attól függően, hogy „szőke” vagy szép barna héjú kenyeret szeretjük.
Miután megsült a kenyér, pár percig az edényben pihentetjük fedő nélkül, majd rácsra borítjuk.
180 fokon sütjük.