Hozzávalók:
Hozzávalók:
Húsgolyóhoz: 50 dkg darált hús, 1 egész tojás, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek zsemlemorzsa, só, bors, ízlés szerint
50 dkg gomba,1 fej lilahagyma,10 dkg füstölt szalonna, 2 db zöld paprika, 1 lapos evőkanál fűszerpaprika, 1 kis kanál paradicsompüré, petrezselyemzöld, 2dl tejföl
*
Elkészítés:
Elkészítése: A szalonnát ki olvasztjuk, kockára vágott hagymát paprikát üvegesre pirítjuk, és a felszeletelt gombát hozzáadjuk, sót.
borsot, paradicsom pürét, lereszelt fokhagymát, fűszerpaprikát.
Majd rá öntünk 2, 5 l vizet, és bele rakjuk sorba a dió nagyságú golyókat lefedjük 35 percig főzzük.
A végén 2 dl tejfölt teszünk hozzá, de ezzel már csak 2 percig fel főzzük.
Tésztával tálaljuk