Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
1 kg sertésborda 1 cm vastag szeletekre vágva
3 szál újhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
20 dkg füstölt kolbász
fél kimagozott csípős paprika
só
frissen őrölt bors
1 kk őrölt pirospaprika
2 ek tejföl
kevés majoránna
*
Elkészítés:
A sertésbordákat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán megsütjük.
A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben zsírjára pirítjuk.
A felkarikázott újhagymát, a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, a felkarikázott csípős paprikát, a felszelt kolbászt is hozzátesszük.
Megízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával, tört fokhagymával, kevés majoránnával és hozzáadjuk a tejfölt.
Összefőzzük, majd a a sertésbordára halmozva tálaljuk.