Betyárleves, vagy pandúrgulyás

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Betyárleves, vagy pandúrgulyás

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg. sertésvelő,
1 kg. sertéslapocka,
3 db. vöröshagyma,
10 dkg. füstölt szalonna,
1 evőkanál őrölt pirospaprika,
2 db. zöldpaprika,
1 db. nagyobb paradicsom,
5 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál őrölt köménymag,
só, őrölt bors
25 dkg. csiperkegomba,
1 nagy marék zöldborsó és zöldbab,
2 db. sárgarépa,
1 db. petrezselyemgyökér,
2-3 babérlevél,
kis csokor kapor,
2 kiskanál mustár,
2 evőkanál almaecet,
2 dl. főzőtejszín
2 evőkanál finomliszt,
igény szerint csípős paprika,
tejföl a tálaláshoz

*

Elkészítés:

A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk.
A húst 2×2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk.
A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát.
Megsózzuk, és beletesszük a köményt.
Hozzáadjuk a húst is, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik.
Felöntjük annyi vízzel, hogy jól ellepje.
Beletesszük a babért, majd ha felforrt, a sárgarépát, és a petrezselyem gyökeret.
Almaecetet, és mustárt adunk hozzá, és az apróra vágott paradicsomot, kicsivel később a kockázott zöldpaprikát.
Beletehetjük az őrölt paprikát, a borsot, és a zúzott fokhagymát is, valamint a borsót, és a zöldbabot.
Kóstoljuk !
A hús, és a répa állapotát mérjük fel !
Utána ízesíthetjük !
Ha úgy érezzük majdnem kész, a felszeletelt gomba, és a kisebb darabokra vágott velő is belekerül, és a forró lével elkevert tejszínhez lisztet hozzáadva, majd azt csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest.
A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem zöldet is.
Mindezekkel ismét felforralva, a levesünk kész.
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
A tőlem megszokott módon, saját oldalamon is találkozhatsz erről szóló írásommal : http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/06/betyarleves-vagy-pandurgulyas.
html

Betyárleves, vagy pandúrgulyás

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Betyárleves, vagy pandúrgulyás