Betyárleves laskagombával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ilona

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

5

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Betyárleves laskagombával

Recept leírás:

Hozzávalók:

Leveshez: 50 dkg
Habaráshoz: 1 evőkanál
A galuskához: 2 db

*

Elkészítés:

Elkészítése:
A sertéslapockát kockákra vágjuk.
A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, közepes lángon 20 percig pörköljük. Közben kevés vizet adunk hozzá.
A megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellergumót felszeleteljük. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket, a házi paprikakrémet, és felöntjük vízzel, ha szükséges ízesítjük.
Forrástól számított 20 perc után a leveshez adjuk felszeletelt laskagombát. Amíg a leves fő, elkészítjük a galuska  tésztát. A tojást a vízzel felverjük, megsózzuk és hozzákeverjük a lisztet. Miután a gombát a leveshez adtuk és már minden puhára főtt, egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a forrásba lévő levesbe.
Közben már a tejfölös habaráshoz a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és annyi vizet, hogy híg habarást kapjunk, majd a leveshez öntjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, körülbelül 2 perc.

Betyárleves laskagombával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Betyárleves laskagombával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!