Hozzávalók:
1- 1 1/2 kg burgonya
1 szál parasztkolbász ( ne túl száraz )
30 dkg szalonna
30 -40 dkg füstölt oldalas
só,bors, néhány bacon szelet ( nem fontos …csak ha van )
piros füszerpaprika
*
Elkészítés:
-a burgonyát megpucoljuk 1/2 cm. vastag karikára vágjuk
-az oldalast előre megfőzzük ,lecsöpögtetjük ,szeleteljük
-a burgonyát ősszekeverjük kevés sóval,borsal,füszerpaprikával kevés olajjal
-a kolbászt karikára vagy darabokra vágjuk ( ki hogy szereti )
-a szalonnát felcsikozzuk ,bevagdossuk hogy csillag alakúra süljön
-kicsit kiolajozott tepsibe boritjuk a burgonyát ,ráhelyezzük a kolbászt,oldalast,bacont,és a szalonnát
a sütőt 150 fokra előmelegitjük
-1 óra alatt készre sütjük