Hozzávalók:
kolozsvári szalonna: 40 dkg
kolbász: 20 dkg
liszt: 1 evőkanál
zsír: 10 dkg
pirospaprika: 1 evőkanál
vöröshagyma: 2 fej
fokhagyma: 4 gerezd
sárgarépa: 4 szál
fehérrépa: 2 szál
zöldborsó: 10 dkg
csontlé: 20 dl
babérlevél: 2 db
csemege és csípős paprikakrém: ízlés szerint
zöldpaprika: 2 db
paradicsom: 2 db
burgonya: 4 db
*
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk.
A megmosott karikára vágott friss sárgarépát, fehérrépát, borsót kissé megfuttatjuk a zsíron és felöntjük a csontlével.
Megfűszerezzük, beletesszük a szalonnát, paprikát, kockára vágott burgonyát.
Zsírból, lisztből rántást készítünk, finomra vágott burgonyával, hagymával, paprikával.
Ízesítjük paprika krémmel.
Beletesszük a kolbászkarikákat és a paradicsomot. Majd készre főzzük.