Betyár leves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Betyár leves

Betyár leves

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

kolozsvári szalonna: 40 dkg
kolbász: 20 dkg
liszt: 1 evőkanál
zsír: 10 dkg
pirospaprika: 1 evőkanál
vöröshagyma: 2 fej
fokhagyma: 4 gerezd
sárgarépa: 4 szál
fehérrépa: 2 szál
zöldborsó: 10 dkg
csontlé: 20 dl
babérlevél: 2 db
csemege és csípős paprikakrém: ízlés szerint
zöldpaprika: 2 db
paradicsom: 2 db
burgonya: 4 db

*

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágjuk és megpirítjuk.
A megmosott karikára vágott friss sárgarépát, fehérrépát, borsót kissé megfuttatjuk a zsíron és felöntjük a csontlével.
Megfűszerezzük, beletesszük a szalonnát, paprikát, kockára vágott burgonyát.
Zsírból, lisztből rántást készítünk, finomra vágott burgonyával, hagymával, paprikával.
Ízesítjük paprika krémmel.
Beletesszük a kolbászkarikákat és a paradicsomot. Majd készre főzzük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Betyár leves