Besameles húspogácsa * Djulbastije *

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Krisztina

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Besameles húspogácsa * Djulbastije *

Besameles húspogácsa * Djulbastije *

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

500 gr darált hús (sertés vagy pipi)
400 gr burgonya
3 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 púpos ek. liszt
1 egész tojás
só,bors,vegeta
Besamel szósz:
2-3 ek.liszt
500 ml tej
200 ml főzőtejszín
só,szerecsendió,bors

*

Elkészítés:

Elkészítés:
Amiben a húst elősütöttem,(leöntöttem az olajból,mert kb 2-3 ek olajra volt szükségem,*de vajjal is készíthetjük) beleszórtam a lisztet,kicsit pirítottam,majd felengedtem tejjel.Hagytam rotyogni egy kicsit,lehúztam a tűzhelyről és belekevertem a főzőtejszínt,majd fűszereztem.
Ezt a szószt a tepsiben levő húspogácsákra öntöttem.
Tetejére:
Reszelt sajt *füstölt sajt is lehet
Elkészítés:
A burgonyát meghámoztam,majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem,hozzáadtam a húst,reszelt vöröshagymát, zúzott fokhagymát,tojást,lisztet,majd a fűszereket jól összekevertem.
Tenyérnyi pogácsákat készítettem a húsiból,majd forró olajban mind két oldalát kérgesre sütöttem. (nem kell készre sütni).Tepsibe raktam,majd leöntöttem a kész besamel szósszal.Reszeltem rá sajtot és alufóliával letakartam,majd 200 fokos sütőbe toltam fél órára sülni.A sütés vége felé levettem a fóliát és készre sütöttem.
Tipp:párolt zöldséggel tálaljuk vagy salival smile hangulatjel
Én a Besamel szószba tettem: szárított metélőhagymát.
Jó étvágyat kívánok!!! smile hangulatjel

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Besameles húspogácsa * Djulbastije *