Bertie Busz Torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

HajNiky

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Bertie Busz Torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Piskóta hozzávalói:
5 tojás szétválasztva
5 púpos evőkanál liszt
5 csapott evőkanál cukor
5 evőkanál víz
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
Krém  hozzávalói:
3 csomag pudingpor (epres, puncsos)
7,5 deci tej
tojás

*

Elkészítés:

A tojás sárgáit kikeverem fehérre a cukorral és a vaníliáscukorral.
Lassan hozzákeverem a vizet, és a sütőporos lisztet. Felverem a tojások fehérjét lehetőleg minél keményebb habbá, és a tojás sárgához keverem úgy hogy ne törjön.
Tepsit kizsírozok, kilisztezek beletöltöm a tepsibe a masszát.
Az előre begyújtott 180 fok körüli sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sül.
Amikor már lehet kiveszem, letakarom és remélhetőleg nem  esik össze.
Krémet, a pudingpor hátulján megszabott krémkészítés szerint elkészítem, hagyom kicsit hűlni.
Amikor már a piskóta kihűlt, félbe vágtam keresztbe, a közepére tettem krémet ráborítottam a másik felét a piskótának, azt is megkentem, és az oldalát is. Kerekeket kakaós omlóskekszből, ablakot ropiból utast pedig mese háztartási kekszből adaptáltam rá. M&M cukorkából oldalra kiraktam egy fél pofit.

Bertie Busz Torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bertie Busz Torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!