Hozzávalók:
Alsó tészta:
30 dkg liszt
15 dkg zsír
1 ek cukor
½ cs. sütőpor
1 egész tojás
tejföl (kb. egy evőkanálnyi)
Töltelék:
baracklekvár
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
rum vagy rumaroma
2 ek. víz
Piskóta (felső tészta lesz):
4 tojás
18 dkg cukor
14 dkg liszt
10 dkg olvasztott margarin
Máz:
1 tojás
10 dkg cukor
*
Elkészítés:
Az alsó tésztához valókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, és a tepsibe tesszük.
Megkenjük a baracklekvárra.
A diót, cukrot, rumot és a vizet összekeverjük, és a lekvárra terítjük.
A piskótához a tojásokat szét választjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját. Ezután a lisztet keverjük a masszába és az olvasztott margarint is belecsurgatjuk. Pár percig még habverővel keverjük.
Mikor kész a piskóta masszánk, ráöntjük a dió töltelékre.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A mázhoz kikeverjük a tojást a cukorral és a megsült, forró süteményre öntjük.