Békési bableves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

90

Nehézség

Könnyű

Békési bableves

Recept leírás:

Hozzávalók:

30 dkg bab
25 dkg Gyulai lángolt kolbász
15 dkg füstölt szalonna
4-5 babérlevél
1/2  mk. kanál köménymag
4 cikk fokhagyma
2 dl tejföl
2 dl tej
2 ek. liszt

bors
1 kk. kanál pirospaprika
pici cukor
ecet

*

Elkészítés:

A babot előző este beáztatom. Másnap a karikára vágott kolbásszal, és a füstölt szalonnával együtt felteszem főni. Ízesítem babérlevéllel, fokhagymával, köménymaggal, sóval, borssal.
Amikor puha  a bab, a tejfölt kikeverem a liszttel, felhígítom a tejjel, beleteszem a pirospaprikát és hőkiegyenlítéssel a leveshez adom, jól összeforralom. Ekkor, ha kell még utófűszerezem, teszek bele pici cukrot és miután elzártam a hőt, kevés ecettel savanyítom.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Békési bableves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!