Békebeli zserbó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Ibolya

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

0

Nehézség

Békebeli zserbó

Recept leírás:

Hozzávalók:

45 dkg liszt
20 dkg zsír
1 ek porcukor
1/2 cs sütőpor
1/2 cs élesztő
1 cs vaníliás cukor
1 egész tojás
2 tojássárgája
2-3 ek tejföl
Töltelék:
40 dkg darált dió (én 10-15 dkg-al többet teszek bele!)
ízlés szerint cukor
1 vaníliás cukor
Citromhéj, rum a sorok locsolásához (én házi Baileys likőrrel locsolom meg)
1 üveg baracklekvár (650 g-os)
Csoki (én tortabevonó csokit szoktam, egy kis étolajjal felolvasztani a tetejére)

*

Elkészítés:

A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl).
Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható, tésztát készítünk.
A diót, a cukrot, vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon.
A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére.
Megkenjük lekvárral, (az egy üveggel tegyük bele, ettől nem lesz száraz) megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár, dió, amíg el nem fogy minden tészta.
Kis rummal locsoljuk meg a sorokat.
Ezután megszurkáljuk, majd megsütjük.
Ha kihűlt, csoki mázzal be lehet vonni.
(38×23 cm-es tepsiben sütöm).
Az időt nem szoktam nézni, mikor már kezd barnulni a teteje, akkor veszem ki.
180 fokon sütöm légkeveréssel.

Békebeli zserbó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Békebeli zserbó

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!