Békebeli hókifli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

1

Előkészítési idő (perc)

200

Sütési / főzési idő (perc)

00

Nehézség

Békebeli hókifli

Békebeli hókifli

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

A tésztához:
20 dkg zsír
1,5 dl tejföl
1 tojás
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
50 dkg liszt
A töltelékhez:
10 dkg mák vagy mogyoró (dió, mandula…)
10 dkg porcukor
0,5 dl tej (én vizet használtam helyette!)
citromhéj
baracklekvár (lehet: vanília-, rum aromák, kis fahéj, kis méz)
A hempergetéshez:
15 dkg porcukor

*

Elkészítés:

A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrunk.
(Először a száraz összetevőket alaposan elkeverjük egy tálban, majd a nedves hozzávalókat tesszük bele.
) Cipóvá formáljuk, befóliázzuk és hűtőben pihentetjük legalább egy órát.
Elkészítjük a tölteléket.
Én most mákkal, dióval töltöttem.
A mákhoz barack lekvárt tettem, és a dióhoz is.
(6 cm-es szaggatót használok).
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
Tésztánkat előzőleg kivesszük, hogy szobahőn kissé megpuhuljon, majd lisztezett deszkán kb.
3 mm vastagra nyújtjuk.
Pogácsaszaggatóval köröket szúrunk és ízlés szerinti mennyiséggel töltjük.
Félbehajtjuk, vigyázva, hogy a töltelék ki ne jöjjön, majd ujjunkkal összenyomkodjuk a tészta széleit.
Sütőpapíros tepsibe téve 15 perc alatt világosra sütjük.
Ne barnuljon meg a tésztánk, mert kiszárad a sütemény!
Még melegen porcukorba hempergetjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Békebeli hókifli