Bejgli -Diós -Mákos -Gesztenyés

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

70

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Bejgli -Diós -Mákos -Gesztenyés

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 RÚD BEJGLINEK
1 kg liszt
25 dkg margarin
12 dkg zsir
10 dkg porcukor
4 dkg élesztő
3 db. tojássárgáj
3 dl tej
csipet só
TÖLTELÉK
MÁK
40 dkg darált mák
20 dkg cukor
vaniliás cukor
citrom reszelt héja  …
1 1/2 dl  tej
1-2 reszelt alma
DIÓS
40  dkg darált dió
20  dkg cukor
mazsola tetszés szerint
1  reszelt alma
2-3  evőkanál lekvár
1 1/2 dl  tej
GESZTENYÉS
20 dkg gesztenyemassza
4 dkg vaj
1 evőkanál vaniliás porcukor
1 teáskanál rum
1 teáskanál kakaópor

*

Elkészítés:

-az élesztőt belemorzsoljuk a lisztbe ..( .nem kell felfutattni)
-mindent összekeverünk
– jól kidolgozzuk
NEM KELESZTJÜK
-20 percre a hűtőben pihentetjük
-elosztjuk 6 részre  kinyújtjuk ( nem szabad lisztezni )
-megtöltjük   a kivánt töltelékkel
-TÖLTELÉK
-a tejet meg melegitjük  bele a cukor + vanilia +darált mák + citrom reszelt héja + a 4 k. lekvár
jól összemelegitjük …..hütjük és igy töltjük meg a bejglit
-a Dióssal ugyan igy járunk el mint a mákosnál
– Gesztenyés
-mindent összekeverünk és megtöltjük vele a tésztát
-tepsibe helyezzük délután  lekenjük tojássárgájával  csak egy irányba
-este újból lekenjük a tojás fehérjével másik irányba
-tepsivel együtt hütőben pihentetjük40-45 percig
amikor  megszáradt a sárgája  megkenjük a tojás fehérjével  és vissza a hütöbe 30 percre
ha megszáradt a fehérje   mélyen   megszurkáljuk hústüvel  a két oldalát is  + a tetejét
-elömelegitett sütöben
-30 perc alatt megsütjük

Bejgli -Diós -Mákos -Gesztenyés

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bejgli -Diós -Mákos -Gesztenyés

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!