Bejgli (diós és mákos)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

SkAndi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

12

Előkészítési idő (perc)

45

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Bejgli (diós és mákos)

Recept leírás:

Hozzávalók:

A tésztához:
fél kg rétesliszt
1 1/2 ek porcukor
1 tojás
fél csomag sutopor
csipetnyi só
1 kocka éleszto
2 1/2 dl langyos tej
1 dl olaj
A diós toltelékhez:
20 dkg darált dió
20 dkg kristálycukor
1 1/2 dl forró tej
A mákos toltelékhez:
20 dkg darált mák
20 dkg kristálycukor + fél csomag vaníliás cukor
1 1/2 dl forró tej
Tetejére:
tojás

*

Elkészítés:

A langyos tejben elkeverjuk a porcukrot, belemorzsoljuk az élesztot és hagyjuk felfutni. Ha az éleszto felhabosodott, a tobbi hozzávalóval mixerrel osszedolgozzuk.
A cipót 4 felé osztjuk. Kisodorjuk négyzet alakúra, kb. 35×35 cm-re.
A toltelékhez valókat osszekeverjuk. Megvárjuk, amig kihul. Elfelezzuk mindkét tolteléket.
Megkenjuk a toltelékkel a tésztát. Feltekerjuk, majd belehelyezzuk a tepsibe. Tetejét tojással megkenjuk és villával megszurkáljuk.
A tobbi cipóval is így járunk el. Egymás mellé fektetjuk oket a tepsiben helyet hagyva kozottuk, mert sutés kozben osszenonek.
Elomelegített sutoben 180 fokon pirosra sutjuk a bejgliket. Porcukorral megszórva is tálalhatjuk.

Bejgli (diós és mákos)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bejgli (diós és mákos)

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!