bejgli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zoli

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

300

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Haladó

bejgli

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

· 80 dkg liszt
· 60 dkg margarin
· 1 tasak sütőpor
· 1 tasak vaníliás cukor
· 1/4 kávéskanál só
· 3 evőkanál porcukor
· 3 tojás sárgája
· 1 citrom reszelt héja
· 2 dl tejföl
Töltelék:
· 40 dkg mák
· 40 dkg dió
· 80 dkg porcukor
· 2 citrom reszelt héja
· 2-3 evőkanál meggylekvár
· 2-3 evőkanál baracklekvár
· 2 tasak vaníliás cukor

*

Elkészítés:

A töltelék elkészítése:
1. A mákot és a diót megdaráljuk.
2. Beleteszünk 40-40 dkg porcukrot, 1-1 tasak vaníliás
cukrot és 1-1 citrom reszelt héját.
3. A mákhoz 2-3 evőkanál meggylekvárt keverünk.
4. A dióhoz 2-3 evőkanál baracklekvárt.
A tészta elkészítése:
1. A lisztet egy tálba tesszük és a margarinnal morzsalékosra dolgozzuk.
2. Beletesszük a sütőport, a porcukrot, a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot
és egy citrom reszelt héját.
3. Ezt annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy jól gyúrható legyen.
4. Kitesszük egy rétesliszttel lisztezett gyúrótáblára, négy egyforma cipót
formálunk belőle.
5. Letakarjuk, és pihentetjük 30 percet.
6. Olyan hosszúra kinyújtjuk, amilyen a tepsi hossza (akkor jó, ha tésztát
vékonyra kinyújtjuk).
7. Egy rudat a töltelék felével megtöltjük, jól beleütögetjük és négy rudat
készítünk.
8. Feltekerjük és a végeit jól lezárjuk.
9. Kizsírozott tepsibe rakjuk.
10. Pihentetjük 3-4 órán keresztül.
11. Sütés előtt 10 perccel megkenjük tojássárgájával, mielőtt a meleg
sütőbe tennénk, még egyszer bekenjük.
12. Pár helyen villával vagy hústűvel megszurkáljuk.
13. 45-50 percig sütjük.
Csak akkor szedjük ki a tepsiből, amikor kihűlt!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

bejgli