Bécsi szelet rizses kukoricával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Bécsi szelet rizses kukoricával

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 szelet sertés diója( ha nincs jó a karaj is)

2 kisebb tojás
liszt
prézli
sertés zsír a sütéshez
1 doboz  kukorica konzerv
10 dkg párolt rizs

*

Elkészítés:

A sertés dió szeleteket  vékonyra klopfolom,  besózom, hagyom állni fél órát.
Lisztbe mártom, de nem kell nagyon lisztezni, csak annyira hogy rátapadjon a tojás. Ezután következik a tojás, amit jól lecsorgatok róla, csak annyi maradjon, hogy  felvegye a morzsát. Végül morzsába forgatom, amit a két kezem közt rányomkodok a húsra.
A sütésnél arra kell vigyázni, hogy a zsír nagyon forró legyen és csak félig lepje el a szeleteket, nem szabad bő zsírban sütni, mert összeugranak a rostok és rágós lesz a hús. Mindkét oldalát aranybarnára sütöm. Hamar megsül, oldalanként kb. 2-3 perc.
5 dkg rizst sós vízben megpárolok, ami kb. 10 deka lesz a felszívott víztől, és összekeverem 1 doboz édes kukoricával, összemelegítem őket. Ennél a köretnél a kukorica a több, a rizs kevesebb, a kukorica dominál.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bécsi szelet rizses kukoricával