Hozzávalók:
25 dkg liszt
7 dkg porcukor
14 dkg vaj
1 tojás
1 kávés kanál szodabikárbóna
2 evökanál tejföl
baracklekvár
töltelék
6 tojás
25 dkg porcukor
2 cs vanilia cukor
25 dkg darált dió
Krém
3 tojás ságája
1 dl erös presszó kávé
15 dkg porcukor
4 kávés kanál kakaó
4 evökanáál liszt
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
tetejére csokidara
*
Elkészítés:
A hozzávalokat a lekvár kivételével jól össze dolgozzuk,a tepsit ki béleljük sütöpapiral ésa tésztát ki nyujtjuk és beleteszük.a tepsibe
Lékvárral megkenjük A 6 tojás fehérjét kemény habbá verjük a porcukoral beleteszük a tojásságáját 2 vanilia cukrot és a 25 dkg darált diót,
felkenjük a tésztára és együt megsütjük 40 percig A tepsibe hadjuk kihülni tepsi mérete 39x 28 cm
A tetejére krémet fözünk 3 tojás sárgáját 15 dkg porcukoral 4 k k kakaóval 4 evökanál lisztel és a presszó kávéval göz föllöt sürü krémet fözzünk
Hadjuk ki hülni 25 dkg vajat és a 15 dkg porcukort habosra keverjük és a kihült krémhez adjuk beboritjuk vele a tésztát és csokidarát szorunk rá
Forro vizbe mártot késel szeleteljük