Bécsi almás rétes Tante Fanny val

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Bécsi almás rétes Tante Fanny val

Bécsi almás rétes Tante Fanny val

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

2 cs. Tante Fanny friss rétestészta 200 g
1,5 kg. alma
4 ek cukor
4 ek zsemlemorzsa
fél citromlé
5 dkg mandula ( durvára darálva )
1 tojás sárgája
5 dkg margarin ( + a kenéshez )
10 dkg citrom fagylalt
Toldi fűszerek jól összekeverjük:
1 késhegynyi  őrült szegfűbors
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 késhegynyi  őrölt kardamon
1 késhegynyi  őrölt csillagánizs
1 késhegynyi  őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi  őrölt szerecsendió
1 késhegynyi  őrölt ánizs
1 késhegynyi  őrölt édes kömény
1 késhegynyi  őrölt gyömbér

*

Elkészítés:

Az almát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk citromlével.
A zsemlemorzsát margarinon megpirítjuk, hozzáadjuk a mandulát és a cukrot.
Tovább pirítjuk,   majd átforgatjuk benne a szeletelt almát.
Megszórjuk az általunk összekevert fűszerkeverékkel.
A réteslapot a nedves és száraz konyharuhára kiterítjük.
Megkenjük rétegenként olvasztott margarinnal.
A tölteléket a tészta alsó felére tesszük, majd a széleket mindkét oldalon behajtjuk.
A konyharuha segítségével feltekerjük, és a tetejét tojássárgájával kevert margarinnal megkenjük.
Előmelegített sütőben ( 200 C fok ) megsütjük. ( a hőmérséklet edénytől és a sütőtől is függ )
Tálaláskor citrom fagylalttal díszítjük.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Bécsi almás rétes Tante Fanny val