Batyus húsleves

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsa50

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Batyus húsleves

Recept leírás:

Hozzávalók:

6 szelet sertés comb, vagy tarja
6 db forrázott kelkáposztalevél
sárgarépa, zeller
só, bors
leveszöldség

*

Elkészítés:

Az eredeti receptet a Húsvéti ételek c. újságban találtam, én kicsit átalakitottam.
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk.
A sárgarépát és a zellert vékony csikokra vágjuk. A kelkáposzta leveleket leforrázzuk.
A hússzeletekre egy db  levelet rakunk, rátesszük a csikokra vágott sárgarépát és zellert majd az egészet felekerjük. Cérnával átkötjük.
A batyukat  zöldséges levesben megfőzzük a fűszerekkel együtt.  Grizes galuskát főzünk a levesbe.Ha elkészült , a batyukat kiszedjük, a cérnákat levesszük róluk és ferdén kettévágjuk a batyukat.
Tányérra rakjuk, levest szedünk rá és tálaljuk.

Batyus húsleves

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Batyus húsleves