Hozzávalók:
6 szelet sertés comb, vagy tarja
6 db forrázott kelkáposztalevél
sárgarépa, zeller
só, bors
leveszöldség
*
Elkészítés:
Az eredeti receptet a Húsvéti ételek c. újságban találtam, én kicsit átalakitottam.
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, megsózzuk, borsozzuk és kicsit állni hagyjuk.
A sárgarépát és a zellert vékony csikokra vágjuk. A kelkáposzta leveleket leforrázzuk.
A hússzeletekre egy db levelet rakunk, rátesszük a csikokra vágott sárgarépát és zellert majd az egészet felekerjük. Cérnával átkötjük.
A batyukat zöldséges levesben megfőzzük a fűszerekkel együtt. Grizes galuskát főzünk a levesbe.Ha elkészült , a batyukat kiszedjük, a cérnákat levesszük róluk és ferdén kettévágjuk a batyukat.
Tányérra rakjuk, levest szedünk rá és tálaljuk.


