Barna zsemle (Gluténmentes)

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kata Boszi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

10 g friss élesztő
1 tk cukor
250 ml langyos víz
250 g Alfa-mix barna lisztkeverék
6 g só
20 g napraforgóolaj.

*

Elkészítés:

Aki jobban kedveli a barna pékárut, próbálja ki ezt a receptet, mert nagyon finom!
Az élesztőt 100 ml langyos vízben 1 tk cukorral felfuttatjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval a dagasztógép táljában, majd beindítjuk a gépet, apránként hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék 150 ml langyos vizet, és a dagasztás vége felé 10 g olajat.
Dagasztás után fóliával letakarjuk, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Miután megkelt, olajos kézzel 8 gombócot formázunk, sütőpapíros tepsire helyezzük, és amíg a sütő bemelegszik, pihentetjük őket.
200 fokon sütjük 10 percig, majd mérsékeljük a hőmérsékletet 180 fokra, és további 15-20 percig sütjük a zsömléket.
(8 db, 90 perc).