Barna sörben sült csirke mustármártással

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kingu

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

105

Nehézség

Könnyű

Barna sörben sült csirke mustármártással

Barna sörben sült csirke mustármártással

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

8 db csirke felső-comb
2 teáskanál növényi olaj
1 fej vöröshagyma
2 teáskanál liszt
fél üveg barna sör
2 dl csirke alaplé
másfél evőkanál juharszirup
1/2 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű
1 evőkanál magos mustár
2 evőkanál vaj

bors.

*

Elkészítés:

A csirkét megtisztítjuk, lehúzzuk a combokról a bőrt, majd miután sóztuk és borsoztuk, forró olajban kissé megpirítjuk, csak hogy színt kapjon.
A sütőt előmelegítjük. Tegyük a combokat egy tepsibe, öntsük rá a sört (hagyjunk fél decit a mártáshoz), szórjuk meg kakukkfűvel, és alufólia alatt süssük puhára. (Régi módi gázsütőnk van, azon teljes fokozaton sült először 1 órán keresztül, majd alufólia nélkül még egy fél óráig.)
Közben készítsük el a mártást: a hagymát vágjuk nagyon apróra, pároljuk meg a vajon, sóval, borssal ízesítsük. Adjuk hozzá a juharszirupot, a mustárt, lisztet, csirkealaplevet és a sört. Akkor jó, ha kicsit besűrűsödik.
Tálalásnál tegyünk a csirkecombokat egy kupac madársalátára, kanalazzunk rá egy keveset a mustármártásból, és lehet fogyasztani!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Barna sörben sült csirke mustármártással