Hozzávalók:
10 dkg juhtúró
1-2 ek. tejföl vagy kefír
cékla hozzávalók
www.receptlap.hu/recept/sult_cekla_4031
*
Elkészítés:
A céklát megsütjük, a recept itt található www.receptlap.hu/recept/sult_cekla_4031
A céklát villával összenyomkodjuk, hozzáadjuk a juhtúrót és a tejfölt, jól összedolgozzuk és jó vastagon megkenjük vele a pirítóst. Ha krémesebben szeretjük, a hozzávalókat egyszerűen turmixoljuk le.
Ehetjük reggelire, vacsorára, melegen, de hidegen is kitűnő.
A cékla felhasználásának számtalan variációja létezik, de ha azt mondom, cékla, az emberek kilencven százaléka az ecetes céklára asszociál. No, ezen szeretnék én kicsit változtatni. Aki nem szereti a céklát, mondván földizű és szagú, nyugodtan próbálja ki, mert így biztos nem fogja azt tapasztalni.