Hozzávalók:
1 kg csirkehús, szárnya combja
A mártáshoz:
4 dl paradicsomlé(sűrű)
1 csipet bors
1 mk. őrölt pirospaprika
3 evőkanál olaj
3 gerezd fokhagyma átnyomva
1 kávéskanál mustár
pici cukor
citromlé
só
4 db babérlevél
3 teáskanál ételízesítő(én Vegeta Naturellát használtam)
2 nagy vöröshagyma, felkarikázva
*
Elkészítés:
A mártáshoz valókat összekeverem és összeforralom. A csirkét besózom(én kicsit borsoztam is), 15 perc pihentetés után tepsibe teszem, meglocsolom a mártással . Előmelegített sütőben kb. 1 órát sütöm, ebből 3/4 órát lefedve( alufóliával fedtem be), a levével öntözgetve. Ha a hús puha, leveszem a fedőt és kicsit felső lángon pirítom, míg ropogósra megsül. Burgonyapürével tálalom.