Hozzávalók:
báránycomb: 800 g
só: 40 g
étolaj: 1 dl
csiperkegomba: 200 g
csirkemáj: 200 g
őrölt bors: 10 g
vörös bor: 1 dl
vöröshagyma: 100 g
friss zöldség a díszítéshez
rizs: 800 g
*
Elkészítés:
Pásztor ragu:
A vöröshagymát megpirítjuk, beletesszük a kockára vágott csirkemájat, és a gombát.
A félig párologtatott ragura öntjük a vörösbort, és készre pároljuk.
A vékony szeletket készítünk a bárányhúsból, majd megsózzuk enyhén, és forró olajban megsütjük.
Puhára főzzük a rizst, majd merőkanálba tömködjük, és kiütjük ( félgömb formát kapunk ), majd a tányérra helyezzük a sült bárány szeletek mellé.
Bárány szeletekre halmozzuk a pásztor ragut, és friss zöldséggel díszítve tálaljuk.