Báránycomb sütve Toldi fűszerekkel Csilditől

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

90

Sütési / főzési idő (perc)

150

Nehézség

Haladó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Báránycomb sütve Toldi fűszerekkel Csilditől

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 db báránycomb 2,5 kg körüli
4 gerezd  fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint füstös paprika édes
ízlés szerint borsikafű
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint  metélő hagyma
1,5 dl házi zsír
1 dl tej
1 fej vöröshagyma

*

Elkészítés:

A combot megtisztítom, lehártyázom, bedörzsölöm sóval, a Toldi fűszerekből mindegyikből egy evőkanállal kiveszek és ezt az elegyet jól össze keverem.A fokhagymát megtisztítom és cikkelyekre vágom.A húst beirdalom éles késsel a csontig.A fűszer keverékkel alaposan átdörzsölöm és a résekbe bele teszem a fokhagymát,ezután meglocsolom a tejjel és így egy éjszakára beteszem a hűtőbe lefedett sütő edénybe.
A hűtőből kivéve, fél órát pihentetem, majd leöntöm  olvasztott házi zsírral mellé teszek egy fej hagymát felszelve  és 180 C fokra előmelegített sütőben  lefedve sütöm körülbelül 2,5  órát.
Dinsztelt káposztával Bakonyi gombóccal tálaltam.
Ezek receptjeit megtalálni szintén az oldalamon.