Hozzávalók:
(18 darabhoz)
– A barackpálinkás töltelékhez:
egy nagy marék aszalt sárgabarack (kb. 50 g)
kb. fél deci barackpálinka
50 g marcipán
– A csokiburokhoz:
200 g étcsokoládé
30 g narancssárga csokilencse
1%-nyi porított kakaóvaj
*
Elkészítés:
Az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágom, két-három napra beáztatom annyi barackpálinkába, amennyi éppen ellepi.
Az áztatott barackot egy villával kiszedem a pálinkából, hozzákeverem a marcipánt, és jól összedolgozom az egészet.
Ha szükséges, pálinka hozzáadásával hígítom.
A burokhoz a csokit megolvasztom és temperálom.
A narancssárga csokilencsével kezdem, amit habzsákba vagy nejlonzsákba kanalazok, és az előkészített bonbonformába gyors mozdulatokkal vékony csíkokat rajzolok.
Amikor a narancssárga csíkok megdermedtek, a temperált étcsokiból elkészítem a bonbon hüvelyeket és kb.
10 percre hűtőbe teszem.
A megszilárdult csokihüvelyeket megtöltöm a krémmel, egy kis helyet hagyok a lezáráshoz.
Ismét hűtés következik.
Az maradék étcsokit újratemperálom, majd lezárom a bonbonokat.
Hűtés után kifordítom a formából a kész bonbonokat.