Hozzávalók:
20dkg vaj
25 dkg porcukor
csipet só
25 dkg túró
4 tojás
2 dl tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
20 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 cs vaníliás puding
40 dkg őszibarack ,befőtt is jó lecsepegtetve
szóráshoz cukros fahéj
*
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük
a porcukorral, adunk hozzá
egy csipet sót, majd tovább keverjük
a túróval és a
4 tojással, amiket egyenként adunk a tésztához. Következik
2 dl tejföl,
1 cs. vaníliás cukor,a
reszelt citromhéj. Legvégül a pudinggal elkevert
lisztet adjuk hozzá, amit előzőleg
a sütőporral is össze kevertünk . A masszát öntsük egy 27×32-es méretű tepsibe (vajazzuk ki, vagy tegyünk bele sütőpapírt).
35-40 dkg barackot , nagyságtól függően felezzük, negyedeljük és nyomkodjuk a tésztára. Szórjuk meg
cukros fahéjjal és 180 fokon kb 35 percig süssük. (tűpróba!)
Nagyon finom saját receptem