Hozzávalók:
2 tojás
10 margarin
2 dl ,kristálycukor
1 cs. vaniliás cukor
1,5 dl tejföl
4 dl. liszt
1 cs. sütőpor
1 citrom reszelt héja
6-8 db (mérettől függő) hámozott, felkockázott őszibarack
*
Elkészítés:
Ennél a receptnél jobb, ha különválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját, meet sokkal könnyedebb lesz a kész sütemény.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, margarinnal, majd végül hozzáadjuk a tejfölt, és a citromhéjat és azokkal is jól elkeverjük.
A lisztben elvegyítjük a sütőport, majd csomómentesre keverjük a tojásos masszával.
Ezt követően a kockázott barackokat is belekeverjük.
Legvégül a felvert tojásfehérjét adjuk hozzá, óvatosan, hogy össze ne törjük a habot.
Közepes méretű, kikent és lisztezett, vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 170-180 fokon előmelegített sütőben kb.
35 perc alagtt (túpróbáig) megsütjük.